Perhonen blogi

Tekstit ovat ACA jäsenten omia kokemuksia 12 askeleen ja 12 perinteen hengessä. Tervetuloa mukaan.

16.5.2022

”Perhonen, munii munasen. Munasta kuoriutuu toukan poikanen. Toukka koteloituu. Kotelosta kuoriutuu – Perhonen…”

Nuoruuden harrastukseni loru soi päässäni tätä kirjoittaessani. Mielikuvissani 15 varhaisteiniä kikattaa ja nauraa -pyrkii tekemään keskittymisharjoituksen yhä nopeammin. Joku tippuu pelistä, toinen ylittää itsensä. 

Myös ACA:n tiedotuslehti Perhosen tarina on saanut jatkoa. Entinen tiedotuslehtinen on nyt blogin muodossa, meitä kaikkia varten. Haluaisitko sinä jakaa tarinasi tai kokemuksesi kirjoittamalla? Jakaa voimasi ja toivosi? Sana on vapaa, me matkakumppanisi tuemme sinua.

Kevätaurinko paistaa hieman samean tuulilasin läpi, pissapojan neste on vähissä sekä käsijarru jäänyt jumiin. ACA-matkani on vasta aluillaan. Alitajunnassa pauhaavat lorut ja 90-luvun karaokehitit menneisyydestä, radio rätisee ja saa ärsytyksen pintaan hyvin konkreettisesti.

Olen edennyt 4. askeleeseeni. Tuntuu, että olen jumissa tässä, ollut jo vähän liian pitkään. Oman itsen inventointi on todella kuormittavaa, raskasta.

Välillä pompsahtelee ihan ihmeellisiä asioita mielen sopukoista esiin. Esimerkiksi, millainen paita oli vaikka jollakulla läheisellä yllänsä jossain tietyssä muistossa ja tilanteessa. Oliko valot päällä ja mikä televisio-ohjelma pyöri taustalla. 

Ensimmäinen alaluokan ihastukseni esiintyy lähes joka yö melkein jokaisessa unessani. Hän on vieraillut mielessäni jo yli puolen vuoden ajan. 

Lapsuuden epävarmuudet ja ujous ovat nousseet jälleen pintaan. Riittämättömyyden tunne, yksinäisyyden pelko. 

Ihmeellinen kehoni, ihan kuin se olisi siirtynyt ajassa taakse päin. 

Mieleeni on tallentanut myös selviä aisti- ja tunnemuistoja. 

Kävin kosmetiikkaliikkeessä ystäväni kanssa kiertelemässä ja löysin itseni vanhoja tuttujen tuoksujen ääreltä;

penkkariristeily, kahdeksannen luokan kotibileet, äiti… tuo tuoksu oli minun ja äitini yhteinen, tuo lahja poikaystävältä, tämän ostin vuonna 2016 kesätyön päätteeksi. Ja Tämä – tämä se on hyvän mielen tuoksu! Suihkaus. 

Loru perhosesta sai minussa ensiksi aikaan vienon hymyn sekä tulvan iloisia muistoja pohdittavaksi. Nuori Suomi -teatterifestivaalit Seinäjoella vuonna 2006. Lordi voitti sinä viikonloppuna Euroviisut. 

Mutta, mitä enemmän pysähdyn ajatusteni äärelle ja tunnustelen kehoani, sitä paremmin huomaan kiihtymykseni ja tempoilevan mieleni sopukoista tulvivan myös kipua. 

Mitähän sisäinen teinini haluaa minulle kertoa?

Jään kuulolle.

Kiitos kun olette osa matkaani.

Elina ACA

Aikuiset lapset Suomi