Toukokuun ryhmätiedote

Ryhmätiedote toukokuu 2021

Uuden toimikunnan esittäytyminen:

  • Puheenjohtaja/rahastonhoitaja Sanna: Nyt on menossa neljäs ja viimeinen vuosi toimikunnassa. Olen saanut hoitaa toimikunnassa erilaisia palvelutehtäviä ja se on ollut opettavaista. On oppinut ottamaan uusia tehtäviä vastaan, pitämään huolen vastuistaan ja myös opetellut luopumaan niistä. Aikanaan jännitti tulla mukaan toimikuntaan, mutta tämä on ollut kivaa ja opettavaista. Joka vuosi tuntuu entistä helpommalta. Oppi itselle on ollut, että vaikka me ACA jäsenet voimme olla välillä eri mieltä ja meillä on erilaisia toimintatapoja, meillä kaikilla on yhteinen päämäärä: ACA:n hyvinvointi. Sen kun muistaa, pärjää oikein hyvin!

  • Sihteeri Päivi: Minulla on alkanut toinen vuosi toimikunnassa. Olen viihtynyt hyvin, koska palvelutyö on monipuolista ja opin uusia asioita jatkuvasti. On antoisaa tehdä yhteistyötä muiden kanssa yhteisen hyvän eteen.
  • Tiedottaja/webmaster/tuleva puheenjohtaja Markku:  Vuosien saatossa ACA on auttanut minua paljon, joten teen mielelläni oman osuuteni sen jatkuvuuden ja kasvun turvaamiseksi. Palvelu myös pitää minut kiinni hyvällä tavalla ACA-yhteisössä ja toipumisessa. Erityisen tärkeitä arvoja palvelutyössä minulle ovat mukaan ottaminen ja toiminnan läpinäkyvyys. Online-kokousten aikakaudella on ollut ilo huomata kansallisen ACA-yhteisön tiivistyneen, yhteistyön lisääntyneen ja oman suurempaan ACA-yhteisöön kuulumisen tunteeni kasvaneen. Minut voi usein bongata ACA-tapahtumista ja  juttusille saa mieluusti tulla;  palvelemme ryhmiä ja yksittäisiä ACAn jäseniä.  Syksyn tullen siirryn Suomen aluepalvelutoimikunnan puheenjohtajaksi ilman suurempia jännityksiä; tässä porukassa on ilo palvella.  Toipumisen täyteistä ja mukavaa kesää kaikille 🙂

  • Kirjavastaava Virpi: Aloitin juuri toisen toimikauden kirjavastaavana. Olen todella pitänyt tästä palvelutyöstä ja myöskin siitä että se pitää minut hyvin mukana ohjelmassa. On ollut mahtavaa nähdä miten kirjallisuutta todella tarvitaan ja uuttakin aina välillä tulee.

  • KV-vastaava Saara: Tämä on minun ensimmäinen vuoteni Suomen aluepalvelutoimikunnassa. Olen pitkään ollut kiinnostunut siitä mitä ACA:ssa tapahtuu kansainvälisellä tasolla. Nyt kun KV-vastaavan pesti oli avoinna, uskaltauduin mukaan opettelemaan ja vastaanotto on ollut lämmin ja mukaanottava. Olen kuullut paljon siitä miten palvelu vahvistaa toipumista ja sitoutumista ACA:han sekä samalla haastaa oppimaan yhteistyötä, sitoutumista ja omien rajojen kuuntelua. Muutamien kuukausien aikana on ollut todella mielenkiintoista nähdä mitä kaikkea aluepalvelutoimikunnan toimintaan kuuluu ja kuinka sujuvasti ja osaavasti hommia hoidetaan pienellä porukalla. Toimikuntatyön opettelun lisäksi toiveissani on vahvistaa suhteita kansainvälisellä tasolla ACA:n palveluelimiin. Sydäntä lähellä on myös uusi Loving Parent Guidebook -kirja ja sen rantautuminen Suomen ACA:han.

Näytä artikkeli

Kirjallisuustilanne:

Isot punaiset kirjat 1000kpl ovat saapuneet Suomeen Suomussalmelle pääkirjavarastoon 14.4.2021.

17.4.2021 osa kirjoista (352 kpl) on siirretty Ouluun kirjavastaavalle.

Lisätietoja sivulla: Tilaa kirjallisuutta | ACA Suomi  

Kirjavarastolla on runsaasti Isoa Punaista Kirjaa, Keltaista ACA työkirjaa, Tulokaskansioita, Englanninkielistä Isoa Punaista Kirjaa (BRB), englanninkielistä Strengthening My Recovery-meditaatiokirjaa sekä englanninkielistä The Laundry Lists wookbookia.

Uutta tulevaa kirjallisuutta WSO:lla: https://acawso.org/literature-in-production/

ACA:n tiedotuslehti Perhonen:

Perhosen toimittaja puuttuu, joten

Perhoseen ei oteta tällä hetkellä aineistoa.

Toimikunta miettii vaihtoehtoisia toteutustapoja Perhoselle.

Käännöstoimikunta:

Strengthening  My Recovery-kirjaa ollaan kääntämässä suomeksi.

Kaivataan lisää käännöstyön lopputarkastajia. Lopputarkastajilta toivotaan hyvää englannin kielen taitoa ja toivottavaa olisi että ACA kokemusta olisi jo jonkin verran takana.

Asiasta kiinnostuneet voivat laittaa sähköpostia osoitteeseen aal@aal.fi 

Nettisivujen www.aal.fi päivitys:

Sivuja on päivitetty. Ryhmien yhteystiedot on jaettu kahdelle sivustolle, 

live- ja hybridiryhmät sekä pysyvät verkkoryhmät. Kokoustietojen päivityspyynnöt joko aal.fi -sivuston kautta palautelomakkeella webmasterille tai suoraan webmaster@aal.fi.

Toimikunnalla on yksi maksettu kiinteä Zoom lisenssi, josta voi jakaa aikoja myös ryhmille kokouksia varten. Tämä olisi siis ryhmille ilmainen. Jos joku ryhmä on kiinnostunut varaamaan pysyvän ajan Zoom-kokousta varten, laittakaa viestiä toimikunnalle (aal@aal.fi). 

Tulevan kesän leireistä löytyy tietoa nettisivuilta.

Terveisin Suomen ACA toimikunta,

Sanna, Virpi, Päivi, Markku ja Saara