Toimikunnan tapahtumat

Hyvät matkakumppanit,

Lämpimästi tervetuloa yhteiseen vuosittaiseen asiakokoukseemme!

VAK 2021 pidetään 20.–21. maaliskuuta 2021 etäkokouksena koronasta johtuen.

Vuosittaiseen asiakokoukseen voivat osallistua kaikki ACA:n jäsenet, mutta äänioikeus (päätöksenteko-oikeus) on vain ryhmien palveluedustajilla ja toimikunnan jäsenillä. Kokouksen kieli on suomi. Toivomme, että jokainen ryhmä valitsee keskuudestaan palveluedustajan, joka edustaa ryhmää kokouksessa, ja että etsitte ryhmäomatunnon ääntä  kokouksessa käsiteltäviin asioihin etukäteen ryhmienne asiakokouksissa.

Sitovat ilmoittautumiset 13.3.2021 mennessä sähköpostiin aal@aal.fi. Ilmoittautumisesi vastaanottaminen vahvistetaan, joten jos vahvistusta ei kuulu viikon sisällä, otathan uudelleen yhteyttä.

Voit osallistua halutessasi myös vain kuuntelijana. Tällöin pitää myös ilmoittautua, jotta saat osallistumislinkin.

Osallistumislinkki lähetetään ilmoittaneille osallistujille viikon 11 alussa. Linkki on henkilökohtainen eikä sitä tulisi lähettää eteenpäin, jotta kokous saadaan järjestymään ja toimimaan kunnolla.

Vuosittaisen asiakokouksen asialista päivitetään verkkosivuille ja lähetetään sähköpostilla ryhmille sekä ilmoittautuneille osallistujille. 

Aloitteisiin tuli yhteensä yhdeksältä ryhmältä vastaukset. Ne jakautuivat seuraavalla tavalla.

Ryhmien vastaukset aloitteisiin:

Aloite 1 Online-kokousten järjestämisen tukeminen: 

 7 kyllä, 1 ei, 1 eos

Aloite 2 Toimikunta muodostaa ja ilmaisee kantansa velvollisuuteensa perustella ratkaisunsa ACAn jäsenille/ryhmille: 

 4 kyllä, 4 ei, 1 eos

Aloite 3 Toimikunnan säännölliset kokoukset kaikille avoimiksi: 

 4 kyllä, 4 ei, 1 eos

Aloite 4 Toimikunnan kuukausikokousten pöytäkirjat esille aal.fi-sivustolle:

 6 kyllä, 2 ei, 1 eos

Aloite 5 AAL Keskuspalveluyhdistys Ry:n taloustiedoista ja rahaliikenteestä tiedottaminen:

 6 kyllä, 2 ei, 1 eos

Aloitteet 1, 4 ja 5 tulevat VAK-kokouksessa käsiteltäviksi.

Lisäksi käydään läpi kuluneen kauden toimintakertomus ja talousasiat sekä valitaan uudet toimikunnan jäsenet. 

Toimikunta toivottaa tervetulleeksi uudet palvelusta kiinnostuneet jäsenet. Esimerkiksi sihteerin, Perhosen toimittajan ja kansainvälisten asioiden vastaavan palvelutehtäviin tarvittaisiin uudet luotetut palvelijat. Palvelukäsikirjan nykyisen version mukaan toimikunnan koko on minimissään neljä ja maksimissaan kahdeksan. Uudet jäsenet saavat perehdytyksen tehtäviinsä aiemmin tehtäviä hoitaneilta sekä tukea toimikunnan “vanhoilta” jäseniltä.

Lämpimästi tervetuloa!

Iloisin terveisin,

Toimikunta

Ohjelma VAK 2021

Koronavirussuosituksista johtuen toimikunta on päättänyt myös tänä vuonna, että fyysinen kokoontuminen Liminganlahden luontokeskuksessa perutaan, ja vuoden 2021 vuosittainen asiakokous pidetään etätyökalun välityksellä 20.3.–21.3.2021. 

Aikataulu lauantain 20.3. työskentelylle on seuraava:
10.00–12.00 Vuosittainen asiakokous 
12.00–13.00 Lounas
13.00–15.00 Vuosittainen asiakokous jatkuu

Lisäksi sunnuntaina 21.3. kokouksia seuraavasti niille, keitä nämä koskevat: 
10.00–12.00 Uuden toimikunnan järjestäytyminen ja AAL keskuspalveluyhdistys ry:n kokous

Vuosittaiseen asiakokoukseen voivat osallistua kaikki ACA:n jäsenet, mutta äänioikeus (päätöksenteko-oikeus) on vain ryhmien palveluedustajilla ja toimikunnan jäsenillä. Kokouksen kieli on suomi. Toivomme, että jokainen ryhmä valitsee keskuudestaan palveluedustajan, joka edustaa ryhmää kokouksessa, ja että etsitte ryhmäomatunnon ääntä kokouksessa käsiteltäviin asioihin etukäteen ryhmienne asiakokouksissa.

Kaikkien osallistujien tulee ilmoittautua 13.3.2021 mennessä osoitteeseen aal(at)aal.fijonka jälkeen kaikille ilmoittautuneille lähetetään linkki kokoukseen.

Toimikunta toivottaa tervetulleeksi uudet palvelusta kiinnostuneet jäsenet. Esimerkiksi Perhosen toimittajan ja kansainvälisten asioiden vastaavan palvelutehtäviin tarvittaisiin uudet luotetut palvelijat. Palvelukäsikirjan nykyisen version mukaan toimikunnan koko on minimissään neljä ja maksimissaan kahdeksan. Uudet jäsenet saavat perehdytyksen tehtäviinsä aiemmin tehtäviä hoitaneilta sekä tukea toimikunnan “vanhoilta” jäseniltä.