Syyskuun ryhmätiedote

Ryhmätiedote syyskuu 2021

Vuosittainen asiakokous (VAK):

VAKissa tehdystä päätöksestä poiketen olemme päättäneet  muuttaa kokouspaikkaa. Alkuperäisen Liminganlahden leirikeskuksen kustannukset olivat nousseet huomattavasti alkuperäisestä vuonna 2019 pyydetystä tarjouksesta. Aluepalvelutoimikunta katsoo, ettei ole vastuullista käyttää toveriseuran rahaa kohtuutonta summaa tähän tarkoitukseen. 

VAK 2022 järjestetään 25.-27.3.2022 Johteenhovissa, joka sijaitsee Hietasaaressa, lähellä Oulun keskustaa. Meille on varattu koko alue yksityiskäyttöön viikonlopun ajaksi. 

Lisätietoa paikasta: https://www.johteenhovi.fi/

VAK:iin on mahdollista osallistua myös hybridikokouksena etänä.
Ilmoittautumisohjeet tulevat varsinaisen kutsun ohessa.


Kirjallisuustilanne:

Lisätietoja sivulla: Tilaa kirjallisuutta | ACA Suomi  

Kirjavarastolla on runsaasti Isoa Punaista Kirjaa, Keltaista ACA työkirjaa, Tulokaskansioita, Englanninkielistä Isoa Punaista Kirjaa (BRB), englanninkielistä Strengthening My Recovery-meditaatiokirjaa sekä englanninkielistä The Laundry Lists wookbookia.

Uutta tulevaa kirjallisuutta WSO:lla: https://acawso.org/literature-in-production/

The Loving Parent Guidebook-kirjaa on tilattu 150 kpl. Kirjojen painaminen Euroopassa on viivästynyt aiemmasta ajankohdasta verotusasioiden selvittämisen takia. Kirjojen saapumisesta Suomeen ei ole tarkkaa ajankohtaa vielä tiedossa. 

Edelleen tarvitaan kääntäjiä käännöstoimikunnan tueksi Strengthening My Recovery-kirjan kääntämiseen. Yhteydenotot sähköpostilla aal@aal.fi 

Suomen aluepalvelutoimikunta

Palvelutyön määrä ja palvelijatilanne aluepalvelutoimikunnassa

Suomen aluepalvelutoimikunta toimii tällä hetkellä pienellä määrällä palvelijoita.  Mukana on viisi palvelijaa, mutta palvelutehtävät on mitoitettu kahdeksalle ihmiselle. Tämän toimintakauden aikana on myös ilmennyt yllättäviä ja paljon palvelijoiden resursseja vieviä asioita. Olemmekin joutuneet kohdentamaan palveluresurssimme ACA-yhteisön kannalta välttämättömimpien palvelutehtävien hoitamiseen.

Seuraavassa VAK:ssa yksi jäsen on erovuorossa, jolloin jäljelle jää neljä vanhaa palvelijaa. 

Toivotamme lämpimästi  tervetulleeksi uudet jäsenet palvelemaan joukkoomme.

ACA-perinteet ja Suomen aluepalvelutoimikunnan suhtautuminen niiden noudattamiseen

Aluepalvelutoimikunta on saanut viime aikoina paljon yhteydenottoja mediassa julkaistusta ACA:n jäsenen henkilökuvasta. Jutun julkaisemisen jälkeen aluepalvelutoimikunta lähetti YLE:lle oikaisupyynnön, jolla ei kuitenkaan ollut vaikutusta jutun sisältöön.

Aluepalvelutoimikunnan puheenjohtaja Markku on käynyt tähän liittyen henkilökohtaisesti tapaamassa jutussa esiintynyttä henkilöä. Tapaaminen sujui hyvässä ja rakentavassa hengessä ja yhteisymmärrys asiassa löytyi. Tapaamisen  tuloksena asiaan liittynyt henkilö pahoittelee tapahtunutta, tuntee vastuunsa perinteiden noudattamisesta, sekä pyrkii jatkossa huomioimaan perinteet toiminnassaan. Päädyimme muokkaamaan aiemmin keskustelua aiheuttaneiden verkkosivujen sisältöjä vastaamaan ACA:n perinteitä. Asiaan liittyvän ACA-ryhmän kotisivuja muokattiin ja jatkossa toimikunta suhtautuu siihen kuten mihin muuhun tahansa ACA-ryhmään.

Suomen aluepalvelutoimikunta toivoo jokaisen ACA:n jäsenen noudattavan perinteitä erityisesti suhteessa mediaan. Painotamme kuitenkin, että Suomen aluepalvelutoimikunnalla  ei ole halua tai valtuuksia puuttua kenenkään yksityishenkilön valintoihin. Voimme ainoastaan kertoa oman näkemyksemme ja neuvotella. Kun molemmilla osapuolilla on tahto löytää ratkaisu ja vahvistaa ACA:n yhtenäisyyttä on tulos usein hyvä. Kaikki asiaan liittyneet osapuolet ovat tehneet itsetutkiskelua, olleet valmiita kuulemaan toistensa näkökannan asioihin ja tekemään tarvittavat toimenpiteet asioiden korjaamiseksi. Aluepalvelutoimikuntana toivomme, että tämä pitkään jatkunut tilanne saa päätepisteen ja jatkossa toimimme hyväksymisen, neuvottelun ja välittämisen hengessä.

Tapahtumat:

Heinäkuussa vietettiin viikon verran ACA-kesäpäiviä leppoisissa ja toipumishenkisissä tunnelmissa. Viikon aikana tapahtumassa oli noin 60 osallistujaa, joista osa oli päiväkävijöitä, ja osa viihtyi paikalla useamman päivän tai jopa koko viikon.

Tapahtuman järjesti ACA-Kesäpäivät -tapahtumatoimikunta. Tänä vuonna palvelijajoukko kasvoi merkittävästi viime vuoteen nähden ja tämä myös näkyi järjestelyjen toimivuudessa.
ACA-kesäpäivät järjestetään ensi kesänä 18. -24.7.2022, joten merkitse tämä viikko kalenteriisi jo nyt 🙂

ACA-kesäpäivät 2022 -tapahtumatoimikunta etsii kirjavaan joukkoonsa palvelijoita palvelemaan erilaisissa tehtävissä tapahtumaan liittyen. Kiinnostuneet voivat laittaa sähköpostia osoitteeseen aca.kaitaniemi@gmail.com

7.perinne:

Toistaiseksi AAL-keskuspalveluyhdistys Ry:n tilinumeroa ei julkaista aal.fi -sivustolla. Päätös perustuu rahankeräämistä valvovien viranomaisten ohjeistukseen.

Aluepalvelutoimikunta ohjeistaa asiassa tarkemmin kun yksityiskohdat ovat selvinneet arpajaishallinnon puolelta. 

Kansainväliset asiat:


Ryhmien aloitteet ACA WSO:n vuotuiseen asiakokoukseen Annual Business Conference, (lyhenne ABC) on jätettävä viimeistään 30.9.2021.

Aiemmin on aiheesta lähetetty ryhmille alkuperäinen englanninkielinen tiedote, jossa on ohjeet aloitteiden tekemistä varten. WSO on lyhenne World Service Organisation eli ACA:n Maailmanpalvelujärjestö on ACA:n palveluelin, jossa päätetään koko toveriseuraa koskevista asioista. 

ACA Euroopan toimikunta järjestää vuotuisen tapahtuman 23.10 etänä.

Aiheesta on aiemmin lähetetty ryhmille alkuperäinen englanninkielinen tiedote.

ACA:n tiedotuslehti Perhonen:

Perhosen toimittaja puuttuu, joten Perhoseen ei oteta tällä hetkellä aineistoa.

Toimikunta miettii vaihtoehtoisia toteutustapoja Perhoselle.


Zoom-lisenssi ryhmien käyttöön

Aluepalvelutoimikunnalla on yksi maksettu kiinteä Zoom lisenssi, josta voi jakaa kiinteitä kokousaikoja myös ryhmien kokouksia varten. Tämän käyttäminen on ryhmille ilmaista. Jos joku ryhmä on kiinnostunut varaamaan pysyvän ajan Zoom-kokousta varten, laittakaa viestiä toimikunnalle aal@aal.fi. 

Terveisin Suomen ACA:n aluepalvelutoimikunta,

Sanna, Virpi, Päivi, Markku ja Saara