Kenelle AAL on oikein suunnattu?

Avoin kyselypalsta AAL:ään menemistä harkitseville ja uusille alkkareille. Alkkarit vastaavat.

Valvoja: webmaster

Kenelle AAL on oikein suunnattu?

ViestiKirjoittaja keltainen » 02 Loka 2011, 11:42

AAL-etusivusta tulee mieleen, että tämä olisi suunniteltu tuhoisasti käyttätyville alkoholisteille heidän lastensa sijaan. En myöskään ymmärrä mainintoja Isosta Kirjasta. Jos kyseessä ei ole mikään uskonlahko, niin miksi täytyy olla noin paljon uskonnollisia piirteitä? Onko tämä sivu ollenkaan minulle oikea paikka, kun en ole kiinnostunut mistään ryhmistä, askeleista, isoista kirjoista tai "tervehtymisestä" (MINÄHÄN en ole se sairas osapuoli, vain ainoastaan sairaan läheinen).

Mikä siis oikein on homman nimi? Onko täällä muita, joiden mielestä koko homma kuulostaa tosi hämärältä ja joka osaisi kertoa, että olen käsittänyt kaiken väärin?
keltainen
 
Viestit: 2
Liittynyt: 09 Syys 2011, 11:03

ViestiKirjoittaja Treo » 04 Loka 2011, 11:19

Itselleni jäi kirjoituksestasi epäselväksi se mitä olet hakemassa.. apua kenties itsellesi vai juovalle lähimmäisellesi..?

Tilannettasi tuntematta tässä muutama linkki josta saat kenties vastauksen kysymyksiisi:

http://fi.wikipedia.org/wiki/AAL

http://fi.wikipedia.org/wiki/AA-liike

http://fi.wikipedia.org/wiki/Al-Anon

Niin ja googlella löytyy paljon tietoa niin puolesta kuin vastaan..

Kaikkea hyvää
-Treo
Treo
 
Viestit: 52
Liittynyt: 06 Touko 2011, 07:08
Paikkakunta: Uusimaa

ViestiKirjoittaja keltainen » 04 Loka 2011, 21:00

Itselleni. Mutta toisaalta en mä nyt tiedä tarvitsenko apua siinä määrin, missä ehkä muut. Tai siis olisin vaan halunnut jutella jonkun kanssa (netissä), joka tajuaa ja ehkä enemmän puhua nykyhetkestä kuin menneisyydestä toipumisesta. Kaikkialla kun vain puhutaan eheytymisestä, mutta en minä voi mihinkään eheytyä, kun läheiseni juo yhä vaan. Tai siis totta kai voin oppia elämään asian kanssa paremmin, mutta se on ehkä vähän eri asia, kuin mihin AAL pyrkii.

Kyllä linkeistä oli apua, mutta jotenkin ne ovat mielestäni ristiriitaisia sivujen tarjoamaan infoon nähden. Pitänee jatkaa googlettelua.

Kiitos kuitenkin vastauksesta (:
keltainen
 
Viestit: 2
Liittynyt: 09 Syys 2011, 11:03

ViestiKirjoittaja Treo » 04 Loka 2011, 21:59

Tää on vaikea taiteenlaji tämä elämä ja tässä hetkessä eläminen.

Kuten kaikissa paskamaisissa jutuissa, siivottavaa riittää ja jokainen sitä joutuu tekemään.. tässä toipumisessa kenties parasta on se että teet sitä itseäsi varten, omilla ehdoilla omaan tahtiin.

Ehdottaisin että suot itsellesi ns.koeajan jonka aikana käyt oikeassa aal-ryhmässä 2-3 kertaa.. jos sen jälkeen olet sitä mieltä ettei ole sinun juttusi niin jatkat sen oman jutun etsimistä, sekin löytyy sitten ajallaan mutta apua kannattaa ja pitääkin hakea.

Mitä tulee tuohon "korkeampaan voimaan" itselleni se oli ja on ajoittain vieläkin vaikeasti hyväksyttävä asia mutta tein niin kuin edesmennyt veljeni neuvoi "ajattele se vaikka kurkkupurkiksi tai mikä ikinä tuntuukin sinusta hyvältä, se auttaa kuitenkin"
Itse otin ryhmässä sen mitä halusin ja jätin loput, noilla eväillä on menty jo montavuotta, kadu en päivääkään niistä.
-Treo
Treo
 
Viestit: 52
Liittynyt: 06 Touko 2011, 07:08
Paikkakunta: Uusimaa

ViestiKirjoittaja vesiheina » 13 Loka 2011, 14:41

Hei keltainen,
eipä ole ihmekään, jos tämä homma kuullostaa hämärältä. Tämä on yksi sellainen asia, jonka kokemalla saa parhaiten selville. Vaikka kuinka lukisi mikä on kaakaon kemiallinen kaava, ei silti voisi tietää miltä suklaa maistuu. - Ehkä huono vertaus, mutten keksi parempaakaan. En ollut itse kokenut mitään vastaavaa, ennenkuin menin AAL-ryhmään. Ihmiset puhuivat suoraan ja rehellisesti, eikä kukaan kyseenalaistanut mitä sanoin, ei mitenkään. Sain olla mitä olin, sellainen kuin olin, ja olla rauhassa.
Kysyt että:
Onko tämä sivu ollenkaan minulle oikea paikka, kun en ole kiinnostunut mistään ryhmistä, askeleista, isoista kirjoista tai "tervehtymisestä" (MINÄHÄN en ole se sairas osapuoli, vain ainoastaan sairaan läheinen). - Ilmeisesti olet kuitenkin jotenkin halukas selviämään tässä elämässä ja omassa tilanteessasi. Kaikki nämä ryhmät ja muut ovat apukeinoja siihen. "Tervehtyminenkin" on useimmille tarpeellista, sillä vähitellen sitä tajuaa, ettei kukaan tervejärkinen ihminen suostuisi elämään sellaista elämää, mihin alkoholismi perheessä pakottaa. Ei kukaan suostuisi jatkuvasti jännitämään, pelkäämään, peittelemään, kieltämään omia tarpeitaan, uhrautumaan jne. Ja tervehtyminen tässä tarkoittaa sitä, että alkaa huomata oman ihmisarvonsa ja kunnioittaa sitä, ja alkaa elää sen mukaan. Ja tässä prosessissa on suureksi avuksi, jos tapaa säännöllisesti ihmisiä, joilta saa positiivista palautetta ja henkistä tukea. Ja pääsee kerran viikossa puhumaan keskeyttämättä suunsa puhtaaksi, eli saa osallistua aal-ryhmän palaveriin.
Onnea ja menestystä elämän parantamisen tiellä. Ihan kuten Treo sanoo, tapoja on monia, ja vain kokeilemalla löytää sen mikä itselle sopii parhaiten.
Liisa
vesiheina
 
Viestit: 466
Liittynyt: 01 Kesä 2006, 17:49
Paikkakunta: Joensuu


Paluu Kysymyksiä AAL:stä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron