puheenjohtaja

Tiedota muutoksista ja uusista ryhmistä sekä keskustele ryhmistä. (Avoin)

Valvoja: webmaster

puheenjohtaja

ViestiKirjoittaja kissafarmari » 02 Joulu 2007, 09:52

Miten pitäisi toimia kun joku nimeää itsensä ryhmän puheenjohtajaksi? Tietääkseni aal:ssä ei ole sellaisia.

Ja miten hienovaraisesti vihjata toimimattomasta käyttäytymisestä ryhmissä? Kun yksi henkilö käyttäytymisellään aiheuttaa tilanteen, jossa muut eivät enää halua käydä kyseisessä ryhmässä.

Miten toimia, kun ryhmä ei enää olekaan enää anonyymi turvapaikka, vaan jonkun pikkudiktaattorin hiekkalaaatikko?


?????
kissafarmari
 

ViestiKirjoittaja Ulla » 02 Joulu 2007, 10:52

Hei,

Ja voi ei. :( Näitä tilanteita tulee aina silloin tällöin vastaan. Olen hammasta purren yrittänyt tuolloin muistaa, että sairastamme niin monella eri tavalla ja tuo hallitseminen on jollekin niin tuttua ja turvallista.

AAL-ryhmissä ei ole puheenjohtajia, ryhmän vetäjä on, mutta tämäkin palvelutehtävä vaihtuu säännöllisesti. Ryhmissä tulisi pitää säännöllisesti asiapalavereita, joissa puhutaan palvelutehtävistä sekä ryhmän toiminnasta. Tämä on oikea paikka ottaa asia esille.

Lisäksi tuo asiapalaveri valitsee ryhmästä palveluedustajan, joka on yhteydessä AAL-toimikuntaan. Toimikunta pyrkii tukemaan ja auttamaan ryhmiä niiden toiminnassa mm. nettisivujen ryhmien ideoita -avulla. Toimikunta ei hallitse, vaan palvelee ryhmiä.

Voimia ja jaksamista!

Lämmöllä, Ulla
Ulla
 
Viestit: 121
Liittynyt: 09 Touko 2006, 13:33
Paikkakunta: Vantaa

ViestiKirjoittaja a-p » 02 Joulu 2007, 20:45

Moi,

Samat sanat kuin Ullalta. Toisen perinteemme mukaisesti AAL:ssä ei ole muuta auktoriteettia kuin ryhmäomatunto, joka saattaa ilmentyä esimerkiksi asiakokouksissa.

Näen oikeastaan vain kaksi keinoa vaikuttaa tuohon asiaan:
1) Asian ottaminen esille ryhmän asiakokouksessa
2) Uuden, auktoriteetittoman ryhmän perustaminen

Ensimmäinen vaihtoehto on huomattavasti parempi, sillä mikäänhän ei estä uudessakaan ryhmässä jonkun nousemista sellaiseen asemaan joka ei AAL:ään kuulu. Yleensäkin näyttäisi olevan niin, että ryhmät kasvavat ja kehittyvät juuri sillä tavalla, että niissä käsitellään juuri tuonkaltaisia vaikeita asioita, jotka jollakin tavalla juontuvat juuri tästä meidän ongelmalistamme problematiikasta - eli siis lapsuutemme perus-toimimattomuuden aineksista..

Mikäli ryhmä ei järjestä säännöllisesti asiakokouksia, esimerkiksi sinä voit ehdottaa sellaisen pitämistä. Voit myös ehdottaa, että siellä käytäisiin keskustelua AAL:n toisesta perinteestä ja siitä miten teidän ryhmässänne se toteutuu.

Jos ryhmä - eli sen jäsenet - eivät ole kykeneviä käsittelemään ongelmiaan asiakokousten (tms.) avulla, ryhmä valitettavasti "jämähtää" toimimattomuuteensa. Siinä tapauksessa tuo toinenkin vaihtoehto on varteenotettava..

Onnea matkaan ja toivottavasti ryhmäsi on valmis pieneen henkiseen kasvuun!

t. A-P

ps. AAL toimikunnalta voi myös pyytää tukea ja neuvoa tällaiseen tilanteeseen, etenkin jos asia ei näytä asiakokouksessakaan etenevän. AAL toimikunta ei ole ryhmille mikään auktoriteetti, mutta sen tehtävänä on auttaa ryhmiä erilaisissa ongelmissa ja sanomansaattoon liittyvissä asioissa.
a-p
 
Viestit: 348
Liittynyt: 10 Touko 2006, 13:12


Paluu Ryhmät

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron